Cum putem să mâncăm corect

by in Sfaturi pentru slăbit, Sfaturile doctorului 23/01/2020

O dietă sănătoasă nu este una care ne împinge să ne înfometăm sau care ne obligă să favorizăm anumite alimente excesiv, producând astfel un dezechilibru.

O dietă sănătoasă pornește de la cei 3 „C” ai alimentației: ce, cât și cum mâncăm!

Ce și cât trebuie să mâncăm depinde de organismul, starea și obiectivul fiecărei persoane, însă astăzi vrem să vă oferim câteva sfaturi despre cum să mâncăm mai corect.

  1. Mănâncă încet. Creierului tău îi ia în jur de 20 de minute să înregistreze senzația de sațietate. De aceea, este important să lăsăm timp creierului să perceapă această informație.
  2. Folosește tacâmuri și stai la masă atunci când mănânci. Dacă mănânci cu mâna, riști să mănânci mai mult decât dacă ai mânca cu furculița sau cu lingura. Studiile au arătat ca cei care folosesc tacâmuri mai mari tind să mănânce mai puțin decât cei care folosesc tacâmuri mai mici.
  3. Oprește-te din mâncat în momentul în care te simți plin. Amintește-ți, nu trebuie sa mănânci tot din farfurie odată ce te simți satisfăcut. Mănâncă până te simți 80% plin. Nimeni nu ar trebui să se simtă rău și prea plin după ce mănâncă.
  4. Bea mai multă apa. Deseori, confundam setea cu foamea, ceea ce înseamnă ca mâncam atunci când nu e necesar. Mentinându-te hidratat te vei simți mai puțin infometat.
  5. Învață cum să mănânci când ieși în oraș. Mâncatul la restaurante poate să fie o adevăratâ provocare. Alege preparatele care sunt pregătite la abur, pe grătar sau coapte, în detrimentul celor prăjite.

Iar dacă iți dorești mai multe sfaturi despre cum poți să slăbești, sau doar să mănânci mai sănătos, te invităm să profiți de promoția noastră de luna aceasta: https://dieta-sanatoasa.ro/promotie/ .
O zi frumoasă și sănătoasă!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *