Cum să mănânci și să slăbești

by in Ce mâncăm, Sfaturi pentru slăbit, Sfaturile doctorului 19/01/2020

Știai că poți să mănânci sănătos și să slăbești?

Pare greu de crezut, dar făcând câteva mici schimbări în ceea ce privește felul în care mănânci și ceea ce consumi, îți vei îmbunătăți starea generala de sănătate, vei slabi și te vei simți mai bine în fiecare zi. Dacă adaugi și puțina mișcare, rezultatele tale se vor maximiza.

Uite câțiva pași pe care ar trebui să-i urmezi :

  1. Mănâncă mai multă mâncare proaspătă, bogată în nutrienți, sănătoasă și săraca în grăsimi. Adaugă mai multe legume și fructe în dieta ta și ai grija ca farfuria să fie cât mai colorata.
  2. Consuma alimente bogate în fibre. Alimentele bogate în fibre te ajuta să menții starea de sațietate mult mai mult timp, astfel încât să fii mai puțin tentat să mănânci gustări nesănătoase, care te fac să câștigi kilograme în plus.
  3. Sari peste sucuri, mănâncă fructele. În loc sa bei sucuri de fructe sau smoothie-uri, care sunt foarte bogate în calorii, optează să mănânci fructul întreg.
  4. Mănâncă alimente ce conțin o cantitate mare de apă, precum fructele și legumele. Studiile au arătat că persoanele care consumă alimente cu un conținut bogat în apa au un indice de masa corporal mai mic. Aceste alimente te ajută să păstrezi starea de plenitudine mai mult timp și astfel sa mănânci mai puțin.
  5. Evită alimentele nesănătoase care conțin calorii „goale”. Acestea sunt acele alimente care au calorii ( din zahăr sau/și grăsimi solide), dar cu foarte puțină sau fără valoare nutrițională.
One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *