Tot ce trebuie să știi despre obezitate- Partea 1

by in Sfaturile doctorului 02/04/2020

Considerată o renaștere a naturii, primăvara ne întâmpină cu o rază de căldură, muguri și flori proaspăt readuse la viață. Ca sa fim în ton cu acest anotimp al schimbării, vrem sa vă ajutăm sa înțelegeți mai bine de ce este importantă o schimbare în stilul nostru de viață.

Vom posta o serie de articole în care vrem să vă expunem câteva date despre obezitate și consecințele ei.

Obezitatea este definită ca o creștere exagerată a greutății corporale, fiind clasificată în grade de severitate în funcție de valoarea IMC (indicele de masa corporala), calculat ca Greutatea(kg)/Talie2  (m)( IMC = G/T2). 

Astfel sunt definite trei clase de severitate :

  • supraponderalitatea – IMC între 25 – 29.9 kg/m2,
  • obezitate – IMC peste 30 kg/m2
    • obezitate grad I 30-34,5 kg/m2
      • obezitate grad II 35- 40 kg/m2
      • obezitate severă – IMC peste 40 kg/m2 sau peste 35 kg/m2  dacă există alte afecțiuni medicale asociate.

Cu cât IMC -ul este mai mare, cu atât riscul de a dezvolta probleme severe este mai mare. În timp ce citiți aceste rânduri, este ușor să vă calculați și dumneavoastră, rapid, IMC ul pentru a vedea, exact, unde vă situați.

Dacă IMC-ul dumneavoastră se situeaza intre 18.5- 24.9 kg/m2  , atunci nu aveți de ce sa va faceți probleme, întrucât sunteți normoponderal.

Pentru orice infomație suplimentară sau dacă credeți că e momentul oportun pentru o schimbare vă așteptăm pe site ul nostru sau pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *